Stappenplan

Heb je genoeg tijd en creativiteit?
Geef de activiteit geheel vorm in jullie eigen stijl. Wij leveren het verhaal in negen korte filmpjes gekoppeld aan QR-codes.

Heb je behoefte aan een volledig uitgedacht programma?
We hebben een programma voor je uitgeschreven. Met daarin diverse keuze mogelijkheden. Zodat je de activiteit nog steeds in kan richten zoals je dat zelf wilt, maar niet alles zelf hoeft te bedenken. We hebben al het materiaal voor je klaar gemaakt. Denk aan flyers, aankleding tips, DOE activiteiten en programmaboekjes met reflectievragen voor jong en oud.

Je hoeft het alleen maar te bestellen!

Duur en vorm van de activiteit
Hoelang de route duurt, hangt af van hoe uitgebreid je het zal vormgeven. Hoelang is de route, geef je doe-opdrachten mee of ruim je tijd in voor reflectievragen etc. Wij gaan uit van minimaal 45 minuten.

Binnen of buiten
Binnen: Het heeft vele voordelen. Je hebt alle faciliteiten, mensen weten precies waar ze moeten zijn, en je bent niet afhankelijk van het weer. Bekijk hier de actuele richtlijnen vanuit de overheid met betrekking tot corona.

Buiten: Met ideaal winters weer kan je buiten een prachtige route uitzetten. Buiten geeft meer mogelijkheden m.b.t. de corona richtlijnen.

reserveren
Of je het nu binnen of buiten organiseert. Je komt niet onder een reserveringssysteem uit. Uit ervaring weten we dat mensen er geen probleem van maken om een tijd te reserveren.

Het is prettig en leuk als duidelijk is waar het start- en eindpunt is. Let wel op dat je dat vorm geeft op een plek waar veel ‘open’ ruimte is i.v.m. de 1,5 meter.

Muziek en warme drank (thee, chocolademelk of gluwein) verhogen de sfeer! Maar zorgt er ook voor dat mensen niet een grotere groepen bij elkaar blijven staan. Daarom is het een goed idee om langs de route drinken aan te bieden, die men meeneemt op de wandeling naar het volgende punt.

Enthousiast!
Het wordt vaak onderschat wat de kracht is van een enthousiaste aanmoediging/ reclame. Niet alleen een berichtje in het kerkblad, maar juist ook persoonlijke berichtjes werken erg goed. Gebruik daarbij gerust ook onze trailer; https://vimeo.com/466817745

verwachtingsmanagement
Het is erg belangrijk om heel duidelijk te zijn over wat er van de wandelaars verwacht wordt. Dit helpt de wandelaar om bewust rekening te houden met de corona-richtlijnen. √Čn het helpt de wandelaar een veilig gevoel te geven om mee te kunnen doen de activiteit.